Η Προϊσταμένη και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού του 2ου ΚΕΣΥ Α΄ Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί σε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 16.00 μ.μ. έως 18.00 μ.μ. μέσω Webex (https://minedu-gov-gr.webex.com/minedu-gov-gr/j.php?MTID=m3148a7e4d385c4699a06a58287aedc0d ), με θέμα τη φοίτηση των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε μονάδες Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ενημέρωση απευθύνεται κυρίως σε γονείς/κηδεμόνες των οποίων τα παιδιά αξιολογήθηκαν πρόσφατα στην υπηρεσία μας και προτείνεται η συνέχιση φοίτησης τους σε Μονάδα Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικό Γυμνάσιο, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο/Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) ή ΕΕΕΕΚ.

Συμμετέχοντες:

  • Βεγουδάκης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός Συ.Ε.Π., ΠΕ 86 του 2ου ΚΕΣΥ Α’ Θεσσαλονίκης

  • Δρ. Ευκαρπίδης Πολυχρόνιος, συντονιστής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του 1ου ΠΕΚΕΣ

  • Διευθυντές ή Εκπρόσωποι σχολικών μονάδων

 

 

 

Η προϊσταμένη του 2ου ΚΕΣΥ Α΄ Θεσσαλονίκης

Αφροδίτη Τέλη, Δρ ΕΑΕ

 

Η Πρόσκληση

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΙΣΤΟΔΙΑΛΕΞΗ: Τετάρτη 3/6/2020 στις 19.00
"Άγχος και διαχείριση εξετάσεων"
Ελευθερία Γωνίδα, Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, Τμήμα Ψυχολογίας, Α.Π.Θ.
Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο Zoom (https://authgr.zoom.us/j/99007155623, Meeting ID: 990 0715 5623), ή σε live streaming από τη σελίδα της ΕΛΨΕ στο Facebook. Μετά την ολοκλήρωσή της θα αναρτηθεί και στο κανάλι
YouTube της ΕΛΨΕ https://www.youtube.com/channel/UC8uSF_NImfR-FlsigwCYn0A

Η “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες” αποτελεί ανασκόπηση της βιβλιογραφίας για τη δυνατότητα της η-εκπαίδευσης  να προάγει τη συμπερίληψη των μαθητών με σοβαρές δυσκολίες μάθησης… Απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς τμημάτων ένταξης και παράλληλης στήριξης με στόχο την ενημέρωσή τους για τα σύγχρονα δεδομένα. Το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο ως προς την έρευνα στο πεδίο και απαιτείται εκτενέστερη και διεξοδικότερη μελέτη του θέματος.

Η “Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες”